Začal sa proces s učiteľkou obžalovanou zo zneužitia žiaka

Hlavné pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania žiaka základnej školy a ohrozovania mravnej výchovy mládeže učiteľkou základnej školy sa začalo vo štvrtok na Okresnom súde v Humennom. Obžalobe čelí 32-ročná Dana K., ktorá sa po prvýkrát postavila pred sudcu.

22.01.2015 15:00
debata (4)

Proces s učiteľkou sa mal začať ešte na začiatku leta minulého roka. Dana K. však na pojednávania nechodila, dôvodom podľa jej obhajcu boli zdravotné problémy jej detí.

Na štvrtkovom pojednávaní vypočul súd znalcov, hovorca prešovských súdov Michal Drimák však vzhľadom na citlivosť prípadu nekonkretizoval z akého odboru. Hlavné pojednávanie vo štvrtok sudca odročil na neurčito a nariadil doplniť znalecký posudok.

Hlavné pojednávanie sa koná s vylúčením verejnosti.

Pedagogičke, ktorá údajne mala sexuálny pomer s 12-ročným žiakom, hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. V tom čase obžalovaná učila na Základnej škole s materskou školou v Koškovciach, kde chlapec chodil do siedmeho ročníka. V máji minulého roku obžalovaná učiteľka porodila dcéru. Ide o jej druhé dieťa.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #súdny proces #sexuálne zneužívanie #učiteľka