Tajné služby mali v noci cvičenie, oznámila SIS

Slovenské tajné služby mali túto noc spoločné cvičenie. Ako informoval hovorca Slovenskej informačnej služby Branislav Zvara, v noci sa uskutočnilo spoločné cvičenie SIS s Vojenským spravodajstvom v súvislosti s teroristickými útokmi v Európe a prijali opatrenia na elimináciu bezpečnostných rizík.

23.01.2015 09:42
debata (4)

„Ani vojenská ani civilná služba nespia,“ uviedol Zvara. Cvičenie sa uskutočnilo pod gesciou ministra vnútra a ministra obrany.

Po tragických udalostiach vo Francúzsku vydala SIS vyhlásenie, že moslimská komunita na Slovensku je umiernená, bez radikálnych prejavov. K ďalším podrobnostiam sa nevyjadrili. SIS aj vo svojej výročnej správe upozornila na riziká teroristického ohrozenia zo strany takzvaných osamelých vlkov, radikalizovaných fanatikov alebo džihádistických navrátilcov, ktorých činy a reakcie sa ťažko predvídajú.

„Opätovne, vzhľadom na aktuálnu situáciu, upozorňujeme na riziko radikálnych prejavov tzv. osamelých vlkov, ktoré je síce na území Slovenskej republiky nižšie, no nemožno ho vylúčiť,“ uvádza tajná služba. SIS dodáva, že v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami robí potrebné opatrenia na ochranu nášho štátu a bezpečnosti občanov pred terorizmom. O podrobnostiach podľa vlastného vyjadrenia informovať nemôže, aby sa operatívne činnosti nezmarili a neprezradili.

Streľba vo francúzskom satirickom týždenníku Charlie Hebdo a ďalšie teroristické činy v Paríži si začiatkom januára vyžiadali 17 mŕtvych a predstavujú najhoršie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vojenské spravodajstvo #SIS