SaS podala trestné oznámenie pre referendové video

SaS podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre video, ktoré sa šíri na internete a propaguje februárové referendum o ochrane rodiny. Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, video obsahuje výpoveď dieťaťa, ktorého sa dotýkajú dvaja muži, pričom dieťa sa vo svojom komentári odvoláva na tradičnú rodinu.

23.01.2015 16:53
Anton Chromík Foto: ,
Hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík (na snímke) tvrdí, že autora videa, ktorý má mobilizovať k účasti na referende, nepozná.
debata (218)

„Toto video je zamerané na podnecovanie nenávisti voči sexuálnej menšine. Útočí na emócie diváka cez sugestívne vyjadrenie dieťaťa,“ informovala členka strany SaS a bývalá poslankyňa Natália Blahová.

Ako upozornila, adopcie homosexuálnymi pármi nie sú v našej legislatíve povolené a ani akýkoľvek výsledok februárového referenda tento stav nezmení, len zbytočne vyhrotí vzťahy medzi občanmi Slovenska. „Roky pracujem s deťmi, ktoré sa ocitli v neštandardných životných situáciách. Takto útočiť na emócie, navyše evidentne za účelom vyvolať nenávisť voči sexuálnej menšine, je neprípustné,“ doplnila Blahová.

Podľa jej slov ide o trestný čin extrémizmu, konkrétnej podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Osobitným motívom podľa tohto zákona je aj spáchanie trestného činu z nenávisti pre sexuálnu orientáciu, poznamenala.

Hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík tvrdí, že autora videa aliancia nepozná a nemá s ním nič spoločné.

218 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #referendum o rodine #SASKA