Fico sa vo februári stretne s Jaceňukom a Porošenkom

Slovenský premiér Robert Fico odcestuje na oficiálnu návštevu Ukrajiny 6. februára. Ako sa uvádza v materiáli, ktorý je na programe stredajšieho rokovania vlády, Fico cestuje do Kyjeva na pozvanie svojho partnera – ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka.

26.01.2015 16:29
Robert Fico, Smer Foto: ,
Premiér Robert Fico.
debata (153)

Okrem rokovaní s Jaceňukom Fica prijme ukrajinský prezident Petro Porošenko a predseda Najvyššej Rady Ukrajiny Vladimír Grojsman.   Obsahom oficiálnych rokovaní budú témy vzájomnej spolupráce s dôrazom na hospodárstvo, energetiku, dopravu a cezhraničnú spoluprácu, ako aj aktuálne témy regionálnej a európskej agendy, uvádza sa v materiáli. V delegácii slovenského premiéra bude podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Pavol Pavlis a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

Na február bolo pôvodne plánované spoločné zasadnutie slovenskej a ukrajinskej vlády. Ako hovorca rezortu zahraničia Peter Stano, na základe žiadosti ukrajinskej strany sa namiesto pôvodne plánovaného spoločného zasadnutia vlád uskutoční 6. februára návšteva premiéra Roberta Fica v Kyjeve. Ukrajinským partnerom z logistických dôvodov a tiež vzhľadom na momentálnu situáciu v krajine viac vyhovoval Kyjev, vysvetlil. Spoločného zasadnutie vlád sa uskutoční v neskoršom termíne, ktorý bude vyhovovať obom stranám, a to tak, ako sa pôvodne plánovalo, v spoločnom pohraničí, doplnil hovorca.

153 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Arsenij Jaceňuk #Ukrajina #Petro Porošenko