Vodič havarovaného autobusu na Spiši je v kritickom stave

Český vodič autobusu, ktorý v sobotu havaroval na východnom Slovenskom, podstúpil ďalšie operácie a je v kritickom stave.

01.02.2015 17:57
debata (1)

Uviedla to hovorkyňa fakultnej nemocnice v Prešove Renáta Cenková, kkam bol pacient prevezený z popradskej nemocnice. „Po prevoze sa podrobil viacerým operačným zákrokom a je v priamom ohrození života,“ povedala Cenková.

Podľa prvých informácií vodič utrpel okrem iného zlomeniny dolných končatín, početné rezné poranenia a lekári mu operovali panvu. Práve on bol najvážnejšie zranený z celkového počtu 31 ľudí, ktorých zdravotníci hospitalizovali po tragickej nehode. Tá si vyžiadala životy dvoch cestujúcich – Češky a Ukrajinky. Niektorí zranení po ošetrení už opustili zdravotnícke zariadenia.

V havarovanom autobuse spoločnosti Nobless Line na linke medzi Prahou a ukrajinským Užhorodom cestovalo 42 pasažierov, okrem Čechov aj Slováci a Ukrajinci. Vozidlo v sobotu ráno pri zjazde z diaľnice D1 pri obci Spišský Štvrtok v okrese Levoča čelne narazilo do stĺpa. Stalo sa tak v čase, keď sa na vozovke vytvorila čerstvá vrstva snehu.

Podľa skoršieho vyjadrenia privolaného znalca autobus pred nárazom zrejme prekročil povolenú rýchlosť. Minister vnútra Robert Kaliňák na mieste nehody poznamenal, že vodič autobusu zrejme neprispôsobil svoju jazdu stavu vozovky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #havária #Spišský Štvrtok