Vodič havarovaného autobusu je naďalej v kritickom stave

Zdravotný stav českého vodiča autobusu, ktorý havaroval v sobotu 31. januára nadránom pri Spišskom Štvrtku, je naďalej veľmi vážny. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Adama v Prešove Renáta Cenková.

02.02.2015 12:30
autobus, nehoda, havária, Spiš, Spišský... Foto: ,
Nehoda autobusu pri obci Spišský Štvrtok.
debata

„Pacient utrpel závažné poranenia dolnej časti tela, v nedeľu absolvoval niekoľkohodinový operačný výkon. Momentálne je v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii. Naďalej je v kritickom stave,“ uviedla Cenková.

Hospitalizovaný je na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Pacienta po havárii operovali v popradskej nemocnici. Vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav ho previezli v nedeľu na vyššie špecializované pracovisko do prešovskej nemocnice.

Nehoda autobusu na diaľničnom úseku D1 Poprad -... Foto: SITA/AP, HAZZ
autobus, nehoda, havária, Spiš, Spišský Štvrtok, vodiči, šoféri, mŕtvy, Nehoda autobusu na diaľničnom úseku D1 Poprad - Jánovce pri obci Spišský Štvrtok.

Linkový autobus, ktorý jazdí na trati Praha – Užhorod, v sobotu krátko po 4:00 havaroval na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach (okres Poprad), keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa.

V autobuse sa viezlo 42 cestujúcich, dve ženy nehodu neprežili, zranených previezli do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi.

debata chyba
Viac na túto tému: #havária #autobus #vodič #Spišský Štvrtok #zdravotný stav