Premiér Fico odletel do Kyjeva, stretne sa aj s Porošenkom

Premiéra Roberta Fica v piatok čaká v Kyjeve rokovanie s jeho ukrajinským kolegom Arsenijom Jaceňukom, prijme ho však aj prezident Petro Porošenko a predseda Najvyššej rady Ukrajiny Vladimír Grojsman. Do ukrajinskej metropoly odletel premiér v piatok ráno.

06.02.2015 08:50
debata (68)

S Jaceňukom bude slovenský predseda vlády hovoriť predovšetkým o spolupráci v oblasti hospodárstva, energetiky a dopravy, ale aj o cezhraničnej spolupráci. Podľa tlačového odboru úradu vlády sa budú rozprávať aj o aktuálnych témach regionálnej a európskej agendy.

V slovenskej delegácii je aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister hospodárstva Pavol Pavlis.

Na február bolo pôvodne plánované spoločné zasadnutie slovenskej a ukrajinskej vlády. Ako informoval hovorca rezortu zahraničia Peter Stano, na základe žiadosti ukrajinskej strany sa namiesto plánovaného spoločného zasadnutia vlád uskutoční návšteva premiéra Roberta Fica v Kyjeve.

Ukrajinským partnerom z logistických dôvodov a tiež vzhľadom na momentálnu situáciu v krajine viac vyhovoval Kyjev, vysvetlil Stano. Spoločné zasadnutie vlád sa uskutoční v neskoršom termíne, ktorý bude vyhovovať obom stranám, a to tak, ako sa pôvodne plánovalo, v pohraničí, doplnil hovorca rezortu diplomacie.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ukrajina #Petro Porošenko #Pavol Pavlis