Meteorológovia varujú pred snežením i vetrom

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na nedeľu viaceré výstrahy, ľudí varuje pred snežením, vetrom i snehovými jazykmi a závejmi.

08.02.2015 11:50
pocasie, ochladenie, sneh Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Druhý stupeň výstrahy pre tvorenie závejov a snehových jazykov platí na severe krajiny, konkrétne v Trenčianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Prvý stupeň platí v Bratislavskom, Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom aj Prešovskom kraji. Ľudia by mali byť ostražití do pondelka 9. februára do 12:00.

Okrem toho platí aj prvý stupeň výstrahy pred snežením a vetrom. Fúka podľa SHMÚ v každom kraji okrem Košického. V Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platí výstraha pred vetrom do dnešného večera do 22:00, v Žilinskom, Banskobystrickom a Prešovskom do pondelka do 12:00. Vietor môže dosahovať rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu, čo môže byť nebezpečné pre rôzne aktivity ľudí.

Prvý stupeň výstrahy pred snežením platí v okresoch Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Martin, Dolný Kubín, Ružomberok, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad. Výstraha platí do pondelka do 6:00, pričom môže miestami napadnúť 20 až 35 centimetrov. Nový sneh môže spôsobiť problémy hlavne na cestách.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ #vietor #sneh #zima