Úrad vlády: výsledky referenda nás k ničomu nezaväzujú

Výsledky referenda nemajú pre nás žiadnu výpovednú hodnotu a k ničomu politicky nezaväzujú, uviedol v stanovisku Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

09.02.2015 16:14
debata (79)

Agentúra SITA chcela vedieť v súvislosti s minulotýždňovým vyjadrením Roberta Fica o povinnosti vlády uľahčiť párom rovnakého pohlavia praktické stránky života, či premiér dal nejaký pokyn ministrom na prípravu príslušnej legislatívy, prípadne či sa chystá tak urobiť v stredu počas rokovania vlády. „Rozhodnutia k akejkoľvek oblasti treba prijímať uvážene v širokej diskusii a nie pod tlakom mediálnych súbojov, obzvlášť v takýchto citlivých témach,“ zdôraznil v stanovisku Tlačový a informačný odbor ÚV SR.

Na minulotýždňovej Hodine otázok v Národnej rade SR sa poslanec Richard Vašečka (OľaNO) zaujímal o to, či Fico pôjde v sobotu na referendum a ako bude hlasovať. Fico v odpovedi okrem iného uviedol, že povinnosťou vlády je uľahčiť párom rovnakého pohlavia praktické stránky života. Podľa Fica minuloročný dodatok ústavy nemôže brániť tomu, aby inštitúcie nemohli riešiť otázky súvisiace so spolužitím osôb rovnakého pohlavia, ako je prístup k zdravotnej dokumentácii či dedičské konanie.

Na referende o ochrane rodiny sa v sobotu zúčastnilo 21,41 percenta voličov a bolo teda neplatné.

79 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda SR #referendum o rodine