Sudcu, ktorý pochybil pri Martinovi R., čaká disciplinárka

Pred disciplinárny senát sa postaví na budúci týždeň sudca Okresného súdu Bratislava I. Stanislav D., informoval hovorca Najvyššieho súdu Matej Kereš.

10.02.2015 11:35
debata (2)

Ešte bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská podala návrh na zníženie funkčného platu o 70 percent na obdobie jedného roka. Podľa exministerky sudca nerozhodol v prípade Martina R. urýchlene o návrhu prokurátora a tak sa obvinený dostal z väzby.

Nejde o prvú dicsiplinárku tohto sudcu. V decembri 2012 bol právoplatne potrestaný znížením funkčného platu o 50 percent na obdobie jedného roka. Podľa odvolacieho disciplinárneho senátu sudca Stanislav D. rozhodoval o väzbe Karola M. ako nezákonný sudca.

„Bola to len chyba sudcu Stanislava D, ktorá v konečnom dôsledku spôsobila, že obvinený Karol M. bol z väzby prepustený a doteraz sa vyhýba orgánom činným v trestnom konaní a súdom Slovenskej republiky,“ povedal v decembri 2012 predseda disciplinárneho senátu.

Senát disciplinárneho súdu uznal tohto bratislavského sudcu za vinného aj v ďalšom skutku, ktorý sa týkal nesprávnych procesných úkonov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo spravodlivosti #sudca #disciplinárna komisia #Lucia Žitňanská