Lekár Lipták vypovedal na polícii: Necítim, že by som sa niečím previnil

Všeobecný lekár Peter Lipták, ktorého vyjadrenia o prijímaní darov od pacientov spôsobil vo verejnosti pobúrenie, vypovedal v tejto súvislosti pred policajným vyšetrovateľom. Výsluch podľa slov samotného Liptáka trval takmer tri hodiny.

12.02.2015 17:07
Peter Lipták Foto: ,
Všeobecný lekár Peter Lipták.
debata (37)

Lekár ho absolvoval sám bez prítomnosti právneho zástupcu. „Necítim sa byť vinný. Necítim, že by som sa niečím previnil,“ cituje jeho slová portál teraz.sk.

Podľa jeho slov si želá, aby sa prípad čo najskôr ukončil a začali sa konštruktívne riešiť problémy v zdravotníctve, problémy jeho financovania a skutočná korupcia.

Už v pondelok vydal generálny prokurátor Jaromír Čižnár pokyn špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi na preverenie výrokov lekára Liptáka po zverejnení reportáže v televízii Markíza.

Lekár Peter Lipták sa pre televíziu rozhovoril o daroch pacientov, ktoré každoročne prijíma. Podľa jeho slov tak vyzbiera od pacientov ročne približne 5-tisíc eur. Odmieta však, že by išlo o úplatky. Reportáž označil Lipták za zmanipulovanú a jeho výroky postrihané.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #zdravotníctvo #Peter Lipták