Paškove podanie pre ohováranie skončilo na okresnej prokuratúre

Trestné oznámenie Pavla Pašku, ktoré podal v novembri na generálnu prokuratúru za trestný čin ohovárania a krivého obvinenia, odstúpila generálna prokuratúra na krajskú prokuratúra a tá ho následne odstúpila začiatkom februára na Okresnú prokuratúru Bratislava I.

15.02.2015 17:24
Pavol Paška, parlament Foto: ,
Bývalý šéf parlamentu Pavol Paška, ktorý sám odstúpil po prevalení kauzy nákupu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici.
debata (42)

Potvrdil to hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek. „Okresná prokuratúra v blízkej budúcnosti rozhodne o ďalšom postupe,“ dodal.

Paška podal na generálnej prokuratúre trestné oznámenie na europoslanca a predsedu SaS Richarda Sulíka, šéfa OĽaNO Igora Matoviča a poslanca a predsedu hnutia NOVA Lipšica. Lídrov opozičných strán žaluje pre ich výroky na jeho adresu v kauze nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou.

Paška tvrdí, že za trinásť rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK, ktorá tender na dodávku CT vyhrala, sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej súčasnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová po výzve premiéra Roberta Fica pre kauzu rezignovali na funkcie. Opozícia pre kauzu iniciovala mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Fica z funkcie, ktorá bola neúspešná. Malá v pláne odvolať aj Pašku z funkcie predsedu parlamentu. Táto schôdza sa ale nekonala, keďže ju vládny Smer zablokoval.

Paška nakoniec nečakane sám odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa aj poslaneckého mandátu. Odôvodnil to tým, že útoky pre kauzu piešťanského CT na jeho osobu postihli aj jeho rodinu.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #Pavol Paška #ČT #piešťanská nemocnica