Termín Fischerovho výsluchu polícia neprezradí

Kardiochirurg Viliam Fischer (76), ktorý čelí obvineniu z brania úplatku, na polícii zrejme ešte nevypovedal. Podľa neoficiálnych informácií mal byť na výsluchu v pondelok, ale neprišiel. Čo sa v tejto veci zmenilo, polícia nechce komentovať.

17.02.2015 08:56
Viliam Fischer Foto: ,
Viliam Fischer
debata (17)

Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová povedala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry sa nebude vyjadrovať k plánovaným termínom jednotlivých úkonov. „Ich zverejnenie by mohlo zmariť úspešnú realizáciu aj iných procesných úkonov,“ odôvodnila. Baloghová dodala, že informačné embargo platí aj v ďalších prípadoch, nielen vo veci obvineného kardiochirurga.

Fischer podľa polície čelí obvineniu, že mal vziať úplatok vo výške 3-tisíc eur za uprednostnenie operácie mimo poradia. Pred necelým dvoma týždňami o tom informoval riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer. V prípade dokázania viny mu podľa polície hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Pre podozrenie z prijímania úplatkov vypovedal všeobecný lekár Peter Lipták na polícii minulý štvrtok. Lekár totiž priznal, že od pacientov berie dary a dostáva ich najviac od chudobných ľudí, pričom to nepovažuje za úplatok. Jeho výsluch v budove Prezídia Policajného zboru trval takmer tri hodiny. Lipták po ňom povedal, že sa necíti byť vinný.

Baloghová uviedla, že vyšetrovateľ bude v tejto veci postupovať podľa Trestného poriadku. „Po doplnení a analýze zabezpečených a vykonaných dôkazov rozhodne o ďalšom postupe,“ doplnila. Ak vyšetrovateľ zistí, že trestné oznámenie je potrebné doplniť, môže predvolať oznamovateľa alebo poškodeného. V tomto prípade by mohlo ísť o pacientov, ktorí mu dary dávali. Vyšetrovateľ by mal o tom rozhodnúť zhruba do troch týždňov.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #úplatky #výsluch #Vilia Fischer