Matkovraha z Košíc vzali do väzby

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v piatok vyhovel prokurátorovi a zobral do väzby 31-ročného Martina B. z Košíc, stíhaného za úkladnú vraždu vlastnej matky. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor nepodal voči verdiktu sťažnosť, obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote.

20.02.2015 19:27
debata (1)

Obvinený svoju 73-ročnú matku Jolanu ešte začiatkom septembra minulého roku zobral do auta s tým, že pôjdu do obce Malá Lodina, kde prechodne býval. Chcel jej ukázať skrinku, o ktorú matka mala záujem.

Nešiel však obvyklou cestou, ale cez horský priechod Jahodná, aby ho nikto známy nestretol. V Malej Lodine odbočil na lesnú cestu k vodnej nádrži Ružín. Tam zastavil a spod sedadla spolujazdca vytiahol pripravený kuchynský nôž s takmer 15-centimetrovou čepeľou a matku bodol asi päťkrát do krku a do brucha.

Potom telo vytiahol z vozidla von a spustil do kanalizačnej šachty. Po čine Martin šiel do autoumyvárne v Košiciach umyť vozidlo, v ktorom na matku zaútočil. Na súde k veci nevypovedal.

Motívom útoku na matku boli opakujúce sa výčitky k jeho finančnej situácii a spôsobu starostlivosti o syna Martina.

Ako podozrivý Martin B. vypovedal, že na skutok sa pripravoval asi dva tri dni pred činom. Telo matky sa našlo až v týchto dňoch.

Prokurátor dal návrh na väzbu z obavy, že Martin by mohol ujsť a skrývať sa, aby sa vyhol vysokému trestu. Žalobca má tiež obavy z možnej trestnej činnosti matkovraha, ktorou by si zadovážil prostriedky na obživu.

Obvinenému Martinovi B. hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jahodná #obvinený #vrah #vodná nádrž