Justícia hľadá budovu pre Najvyšší súd SR

Kde by mohol mať svoje nové sídlo Najvyšší súd SR nie je zatiaľ jasné. Premiér Robert Fico v decembri avizoval nevyhnutnosť nájsť nové reprezentatívnejšie sídlo pre tento súd, ktorý momentálne sídli v jednej budove s ministerstvom spravodlivosti.

21.02.2015 09:37
debata (7)

"Rokovania medzi predsedníčkou Danielou Švecovou, premiérom Robertom Ficom a ministrom financií Petrom Kažimírom o novej budove Najvyššieho súdu stále prebiehajú,“ uviedol hovorca súdu Matej Kereš.

Nájsť vhodnú budovu pre Najvyšší súd je podľa neho veľmi zložité a pri hľadaní adekvátneho objektu je potrebná vzájomná spolupráca, lebo je nevyhnutné umiestniť približne 250 zamestnancov. „Veríme, že sa v blízkej budúcnosti podarí vyriešiť túto pomerne ťažkú úlohu," dodal hovorca.

Premiér v decembri uviedol, že po obsahových zmenách by v súdnictve mala prísť na rad aj vizuálna stránka. Súdnej rade premiér ponúkol ako sídlo Miestodržiteľský palác v Bratislave. Okrem priestorov pre Najvyšší súd avizoval potrebu postupne riešiť aj problémy generálnej prokuratúry.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #justícia #Miestodržiteľský palác