Školáčka z Piešťan si strelila do hlavy

Prvý prázdninový deň sa v Piešťanoch začal tragicky. Iba 14-ročnú dievčinu našli doma s prestrelenou hlavou. S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o samovraždu, úplne vylúčiť však nemožno ani nešťastnú náhodu.

02.03.2015 13:10 , aktualizované: 17:21
debata (13)

K smrteľnému výstrelu došlo predpoludním. „Môžem potvrdiť, že polícia bola privolaná k usmrtenej 14-ročnej dievčine v Piešťanoch. K jej usmrteniu došlo bez cudzieho zavinenia. Bližšie informácie však k takýmto prípadom neposkytujeme,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

„Žiaľbohu, po príchode sme mohli skonštatovať iba smrť. Zranenia boli nezlučiteľné so životom,“ doplnil Boris Chmel, hovorca záchranárov, ktorých polícia okamžite zalarmovala.

Odkiaľ mala dievčina zbraň, aj príčiny jej konania polícia momentálne vyšetruje. Podľa psychológa Norberta Uhnáka si mladí ľudia v jej veku, ktorí si siahnu na život, ešte plne neuvedomujú dôsledky svojho konania. Zareagujú impulzívne na situácie, ktoré by o niekoľko rokov bez problémov zvládli.

„Neuvážené konanie súvisí s veľkými zmenami, ktoré v organizme prebiehajú počas dospievania. Menia sa emócie, nálady a názory človeka, rovnako aj vzťahy v rodine a s priateľmi. Toto všetko v mladých ľuďoch vyvoláva veľké napätie, občas sa dokonca vracajú k detskému riešeniu svojich ťažkostí,“ hovorí Uhnák. Dospievajúci sú podľa jeho slov veľmi zraniteľní a môžu konať bez rozmýšľania.

„To je aj výzva pre rodičov, aby na svoje deti v rámci určitých hraníc dohliadali, veľa sa s nimi rozprávali a pokúšali sa medzi sebou vytvoriť atmosféru dôvery,“ dodal Uhnák.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #samovražda #zbraň