Na Orave a Kysuciach treba rátať s poľadovicou aj závejmi

Všetky frekventované cesty aj horské prechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Na Orave a Kysuciach hlásia cestári miestami husté sneženie a upozorňujú na zľadovatený sneh a záveje. Utlačený až zľadovatený sneh do 10 centimetrov je na cestách v okolí Trstenej, snehové jazyky sa vytvárajú na ceste I/78 medzi Hruštínom a Babínom.

03.03.2015 11:20
debata

S kašovitým snehom do dvoch centimetrov treba rátať aj na hlavných ťahoch – na ceste I/18 medzi Kraľovanmi, Ružomberkom a Liptovským Michalom, I/59 medzi Valaskou Dubovou, Ružomberkom a Korytnicou a tiež I/59 medzi Dlhou nad Oravou, Tvrdošínom a Trstenou.

Podľa dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežená je aj rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou. Na horských prechodoch Makov, Huty, Príslop, Fačkov, Čertovica, Donovaly a Šturec hlásia cestári jeden až tri centimetre kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

debata chyba
Viac na túto tému: #sneh #cestári #poľadovica #sneženie #záveje