Bývalý poslanec Smeru Vladimír Jánoš skončil za mrežami

Bývalý poslanec Smeru Vladimír Jánoš skončil pre kauzu údajného týrania manželky a dcéry vo väzení. Informáciu potvrdila polícia.

07.03.2015 11:47 , aktualizované: 12:00
Vladimír Jánoš Foto: ,
Vladimír Jánoš
debata (80)

„Občan Vladimír J. sa v piatok 6. marca večer dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. Tam mu doručili uznesenie o vznesení obvinenia zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi ho zadržali,“ potvrdila informáciu trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„V súčasnosti prebiehajú s obvineným procesné úkony. Vzhľadom na to nie je možné v tomto štádiu vyšetrovania poskytnúť k uvedenému prípadu viac informácií,“ dodala Antalová.

Po výsluchu skončil bývalý poslanec Smeru v cele policajného zaistenia.

Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou sa rozvádza. Na exposlanca bol podaný podnet vo veci nebezpečného vyhrážania a týrania blízkej a zverenej osoby. V stredu večer polícia zaistila politikovi jeho zbrane.

Jánoš obvinenia manželky odmieta

Trestné oznámenie podal advokát Jánošovej manželky Ivan Katrinec z Medzinárodného výboru pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou. Ten tiež informoval, že bývalý poslanec je držiteľom zbrojného preukazu, vlastní viacero zbraní, pričom mal byť aj liečený zo psychických problémov.

Podľa advokáta mal mať doma dva samopaly a ďalšie minimálne štyri guľové zbrane. Manželka sa ho podľa advokáta veľmi bála. Na internete sa tiež objavili prepisy rozhovorov, ktoré sa mali udiať medzi manželmi. Sú v nich vulgarizmy a vyhrážky, ktoré mal bývalý poslanec adresovať svojej manželke.

Exposlanec v stredu pre denník Pravda odmietol informácie o tom, že by žene vulgárne nadával, vyhrážal sa a robil na ňu psychický nátlak. Potvrdil, že je členom športového streleckého klubu a vlastní zbrane. Tvrdil, že psychiatrickú ambulanciu nikdy nenavštívil. Pre zverejnené prepisy nahrávok rozhovorov, ktoré sú podľa neho upravované, chce podať trestné oznámenie.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Vladimír Jánoš