Prieskum: Smer atakuje 40 percent, preferencie strany Sieť klesli

Ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici marca, víťazom by sa stal Smer so ziskom 38,8 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, ktorý robili v dňoch 3. až 10. marca na vzorke 1 106 respondentov.

16.03.2015 11:02
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico
debata (113)

Na druhom mieste skončilo KDH so ziskom 11,5 percenta a na treťom strana Sieť s výsledkom 7,8 detí. Štvrtí skončili OĽaNO so ziskom 7,7 percenta a na piatom mieste sa umiestnil Most-Híd so 7,1 percenta.

Do parlamentu by sa dostali aj strany SMK (5,4 percenta) a SNS (5,1 percenta). Naopak, pred bránami parlamentu by ostali SDKÚ s 3,5 percenta, SaS s 2,6 percenta, Skok, ktorý by získal 2,1 percenta aj NOVA so ziskom dvoch percent. Do parlamentu by sa nedostali ani KSS, TIP a ĽSNS, ktoré by získali približne jedno percento hlasov.

Deväť percent opýtaných uviedlo, že by sa na voľbách určite nezúčastnili a ďalších 22,2 percenta nevedelo, či by sa zúčastnili, respektíve koho by v nich podporili.

Ak by voľby dopadli presne v súlade s preferenciami zistenými v tomto prieskume, strana Smer by v parlamente získal 70 mandátov, KDH by disponovalo 21 poslaneckými kreslami, kluby strany Sieť a OĽaNO by mali zhodne po 14 zástupcov, potenciálni voliči strany Most-Híd by do parlamentu delegovali 12 zákonodarcov, klub Strany maďarskej komunity by mal 10 členov a deväť poslancov by v parlamente mala Slovenská národná strana.

113 debata chyba
Viac na túto tému: #Politické strany #prieskum #preferencie