Langerovej miniturné sa začína už v nedeľu

Jej pesničky patria v slovenských rádiách medzi najhranejšie. Slovenskí finalisti SuperStar môžu o tom, čo sa podarilo Anete Langerovej, zatiaľ len snívať. Z debutového albumu predala 120-tisíc kusov, boduje vo všemožných anketách a zdá sa, že je naozajstná SuperStar.

17.11.2005 17:04
debata

Aneta Langerová chce o tom presvedčiť aj slovenských fanúšikov. Už v nedeľu začne koncertné miniturné po troch najväčších slovenských mestách – Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Keď mala štrnásť rokov, začala hrávať so sázavskou kapelou SZB (Spolok priateľov bigbítu) po baroch. Hudbe sa však začala venovať oveľa skôr. Ako šesťročná sa začala učiť hrať na klavír, neskôr presedlala na gitaru. Prvé vystúpenia absolvovala v Kultúrnom stredisku v Říčanoch.

Neskôr sa zúčastnila viacerých televíznych súťaží v speve ako Do-re-mi či Rozjezdy pro hvězdy. Obe vyhrala. A potom prišla SuperStar. Hoci televíznych súťaží mala Aneta plné zuby. „Keď vyhlásili súťaž Česko hľadá SuperStar, tak som si len pomyslela, že ide zase o nejakú novácku zábavu a rozhodne som sa na nej odmietala zúčastniť,“ povedala v rozhovore pre Reflex. Lenže otec ju do súťaže prihlásil.

SuperStar vyhrala, keď jej hlas poslalo takmer 80 percent divákov.
Debutový album Spousta andělů nahrala za dva mesiace. Nebola s ním celkom spokojná, napriek tomu získal od českej Akadémie populárnej hudby aj prestížne ocenenia Anděl. Práve pesničky z debutového albumu, ktorý v týchto dňoch vyšiel aj v koncertnej podobe, zahrá Aneta aj na Slovensku.

"Program je obohatený aranžmánmi, ktoré sú úplne iné ako na cédečku. Sú to úplne iné pesničky. Sú tam vychytané presne tie chyby, ktoré sa mi nepáčili na albume. Je to živšie a lepšie, " hovorí Aneta. Okrem hitov ako Hříšná těla, křídla motýlí či Voda živá zaznejú aj dve prebraté skladby, Anetine obľúbené pesničky – I Think I'm Paranoid od Garbage a Thank U od Alanis Morissette. Ak to Aneta so skupinou stihne nacvičiť, rada by zahrala aj niektoré skladby, ktoré pripravuje na nový album.

Hoci je Aneta Langerová SuperStar, televíznym estrádam sa vyhýba. Radšej koncertuje. Hrala napríklad aj na turné so skupinami Tři sestry a Divokej Bill. Na Slovensko s ňou okrem vlastnej skupiny pricestuje aj predkapela Ready Kirken. Svojho času predskakovali aj Manic Street Preachers a spevák skupiny Michal Hrůza zložil pre Anetu hit Voda živá.

Aneta Langerová zaspieva v nedeľu 20. novembra v banskobystrickom Dome kultúry, v pondelok v košickej Športovej hale Delta a v stredu 23. novembra v bratislavskej Inchebe. Do Incheby presunuli organizátori koncert z PKO pre veľký záujem publika, vstupenky zostávajú v platnosti.

debata chyba