Kauza CT kariéru nepokazila. Zvolenská má pracovať pre Richtera v Bruseli

Exministerke Zuzane Zvolenskej sa po odstúpení po prevalení kauzy CT prístroja darí. Jej novým pôsobiskom by sa mohol stať Brusel.

18.03.2015 15:44
Zuzana Zvolenská Foto: ,
Exministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská má pripravenú pracovnú pozíciu v Bruseli.
debata (76)

Minister práce Ján Richter potvrdil, že jeho bývalá kolegyňa z vlády je vo výbere na referentskú pozíciu, ktorá je naviazaná na predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie pre budúci rok.

„Ideme rozširovať kapacity, ktoré má aj ministerstvo práce na našom zastúpení v Bruseli, ideme rozširovať o okruh sociálnych vecí a osobne som presvedčený, že pani Zvolenská má všetky predpoklady toto kvázi referentské miesto na dva roky, ktoré je vzhľadom na to predsedníctvo pre rezort práce pripravované, úspešne zvládnuť,“ povedala Richter po rokovaní vlády.

Richter: Zvolenská je na túto pozíciu zdatná

Ako vysvetlil, ide o novú pozíciu, avšak dlhodobo pripravovanú. Podľa neho je Zvolenská zdatná v sociálnej oblasti, a aj jazykovo pripravená. Ako pokračoval, musí však ešte splniť všetky podmienky ministerstva zahraničných vecí. „Ja osobne tento návrh každopádne podporujem,“ povedal Richter s tým, že ak prejde výberom, bude od nej vyžadovať, aby plnila všetky úlohy tak ako jej kolegovia.

Richter vyzdvihuje, že Zvolenská pôsobila ako vo funkcii generálnej riaditeľky zdravotnej poisťovne, tak aj v pozícii tieňovej ministersky pre sociálnu oblasť strany Smer.

Zvolenská podala v novembri minulého roka demisiu po medializácii nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. K tomuto kroku ju vyzval premiér Rober Fico.

Kauza CT „napomohla“ k lukratívnym miestam

Bývalý šéf služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák, ktorého odvolanie žiadali lekári po prevalení nákupu predraženého CT v Piešťanskej nemocnici, sa po výpovedi dostal k veľmi lukratívnej pozícii. Stal sa zástupcom riaditeľky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Na lukratívne miesto sa pritom dostal bez akejkoľvek konkurencie a výberového konania. Úrad argumentuje tým, že Senčák má odborné skúsenosti a prax. To, že bol z ministerstva odvolaný pre medializované kauzy, úradu neprekáža. (Viac v článku Senčáka po kauzách v zdravotníctve prepustili, opäť je na lukratívnom poste)

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Zuzana Zvolenská #kauza CT