Prokuratúra rozšírila trestné stíhanie exposlanca Jánoša

Prokuratúra rozšírila trestné stíhanie proti bývalému poslancovi strany Smer Vladimírovi Jánošovi, informovala RTVS. Trenčianska prokurátorka v piatok prvýkrát potvrdila, že jedným z dôkazov je aj nahrávka telefonického rozhovoru.

20.03.2015 20:31
Vladimír Jánoš Foto: ,
Vladimír Jánoš
debata (5)

Či ide o uniknuté telefonáty, kde Vladimír Jánoš vulgárne nadáva svojej manželke a vyhráža sa jej, prokuratúra nespresnila. Stíhaný bude za rovnaký skutok, ale za dlhšie obdobie. Týrania sa vraj dopúšťal voči manželke počas asi ôsmich mesiacov od júna 2014.

Vladimír Jánoš sa pre RTVS nechcel vyjadriť, či sú prepisy hovoru pravdivé. Do ukončenia vyšetrovania bude exposlanec stíhaný na slobode. Súd ho pustil na kauciu za 20-tisíc eur.

Proti exposlancovmu prepusteniu protestoval generálny prokurátor Jaromír Čižnár. V pondelok podá podnet na mimoriadne dovolanie ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi. Čižnár sa navyše sťažoval, že policajti k prípadu nepristupovali aktívne. Všetky úkony podľa neho spravili až na pokyn prokurátora.

„Mám taký pocit, že prokurátor riadi a vedie trestné konanie, dáva pokyny, či už ústne, alebo písomné. Ja si myslím, že tak je to správne,“ vyjadril minister vnútra Robert Kaliňák.

So svojou manželkou je Vladimír Jánoš v rozvodovom konaní. Bývalý poslanec Smeru má zbrojný preukaz a niekoľko zbraní. Tie mu však polícia zadržala.

Manželka sa na týranie sťažovala už pred desiatimi rokmi. Svoju výpoveď však stiahla, podľa jej slov, na nátlak manžela.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #trestné stíhanie #Vladimír Jánoš