Prípad staršej vraždy expolicajta rieši opäť okresný súd

Kauza staršej vraždy expolicajta Vladimíra K. z Vianoc 2009 je opäť na Okresnom súde Bratislava I. Krajský súd vlani v auguste zrušil pôvodný rozsudok a nariadil okresnému súdu vykonať ďalšie dôkazy.

24.03.2015 11:30
debata

Tragédia sa stala na toalete v jednom z podnikov v bratislavskej Vrakuni v noci z 25. na 26. decembra 2009. Okresný súd uznal v decembri 2013 Mateja H. vinným z vraždy a poslal ho do väzenia na 15 rokov.

Odvolací súd však nariadil, aby na okresnom súde opätovne vypočuli niektorých svedkov a preverili isté skutočnosti o mieste činu. Súd sa má napríklad zaoberať tým, prečo mal poškodený expolicajt pri sebe veľký obnos peňazí.

Prokuratúra aj obhajca obžalovaného majú desať dní na to, aby súdu predložili svoje vlastné návrhy na ďalšie dôkazy. Vyhotovia aj nový znalecký posudok. Hlavné pojednávanie bude pokračovať 19. júna.

Zavraždený muž žil niekoľko rokov v Austrálii a na Vianoce v roku 2009 prišiel spolu s partnerkou na Slovensko ukázať dcéru starým rodičom. Tragický incident sa stal na toalete v jednom z podnikov v bratislavskej Vrakuni v noci z 25. na 26. decembra 2009.

Na jednom zo súdnych pojednávaní prehrali zábery z podnikovej kamery. Tá zaznamenala aj pád muža na zem, ale samotný konflikt s útočníkom tam nevidno. Na záberoch je však zachytený príchod trojice ľudí na WC – medzi nimi aj Mateja H., ktorého z vraždy obvinili.

Okrem neho tam bola jeho údajná priateľka a muž, s ktorým bol v tú noc v podniku. Trojica opustila toalety a krátko na to tam padol k zemi dvakrát bodnutý expolicajt. Obžalovaný Matej H. po odchode z toalety odišiel z podniku.

Potom bol 11 mesiacov v zahraničí, na Slovensku po ňom vyhlásili pátranie. Prihlásil sa až v novembri 2010, súd ho do väzby nevzal. Nebohý expolicajt pracoval ako kukláč, neskôr bol ochrankárom ústavných činiteľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #expolicajt #okresný súd #Vrakuňa