Vláda Trenčianskemu kraju rozdala 13 miliónov eur

Vláda sa v stredu v Trenčíne zišla na trinástom výjazdovom rokovaní. Kraju rozdala trinásť miliónov eur. Trenčiansky samosprávny kraj (TNSK), na ktorého pôde sa rokovanie konalo, dostal päť miliónov eur na boj proti živelným pohromám a modernizáciu techniky dobrovoľných hasičov, ktorí pôsobia v kraji.

25.03.2015 13:24
vláda, trenčín, výjazdové rokovanie Foto: ,
Vláda sa v stredu v Trenčíne zišla na trinástom výjazdovom rokovaní. Pre kraj vyčlenila trinásť miliónov eur.
debata

Ďalších 2,2 milióna eur vláda uvoľnila na desiatky projektov, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomické podmienky v Trenčianskom kraji. Ide napríklad o rekonštrukciu mosta v Považskej Bystrici, opravy stredných škôl či prípravu Vážskej cyklotrasy. Vyše 1,1 milióna eur na nákup prístrojového vybavenia a zateplenie dostane Fakultná nemocnica v Trenčíne.

V zozname obdarovaných chýba mesto Trenčín. Premiér Robert Fico sa na tlačovej konferencii po zasadnutí vlády ohradil voči informácii, že mesto nič nedostane. Značná časť dotácií totiž podľa jeho slov mieri na územie mesta, napríklad do spomínanej nemocnice alebo na Obchodnú akadémiu.

Podľa pôvodných informácií však mala vláda schváliť aj zhruba jeden milión eur na rekonštrukciu Zimného štadióna Pavla Demitru. Mesto z tohto dôvodu už v januári vyhlásilo súťaž na výmenu zastaraného chladenia, ľadovej plochy a mantinelov. Na štadión by sa podľa premiéra mohli nájsť peniaze v nevyčerpanej dotácii, ktorá mala pôvodne putovať do Piešťan.

debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #výjazdové rokovanie #Trenčiansky samosprávny kraj