Na Slavín pôjde Lavrov s premiérom

Počas oficiálnej návštevy Slovenska minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov v sobotu vzdá na Slavíne hold pochovaným vojakom Červenej armády, ktorí pred sedemdesiatimi rokmi zahynuli počas Bratislavsko-brnianskej operácie.

02.04.2015 16:02
debata (744)

Podľa informácií z Úradu vlády SR sa na pietnom akte, ktorý sa začne 4. apríla o 11. hodine, zúčastní aj predseda Národnej rady Peter Pellegrini, predseda vlády Robert Fico, štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec, predseda bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo, primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavol Sečkár. S príhovormi vystúpia premiér Fico a minister Lavrov, ktorý odovzdá jedenástim slovenským účastníkom bojov za oslobodenia na území bývalého Sovietskeho zväzu pamätné medaily.

Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti 70. výročia oslobodenia Bratislavy sa uskutoční v ten istý deň o 16. hodine pri Pomníku víťazstva neďaleko Reduty, kde sa tradične okrem občanov hlavného mesta zúčastňujú aj predstavitelia vlády, parlamentu, samosprávnych orgánov a diplomatických misií na Slovensku. S prejavmi vystúpia bratislavský primátor Ivo Nesrovnal a predseda Oblastného výboru SZPB Martin Krno.

© Autorské práva vyhradené

744 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Sergej Lavrov