Sieť: Vláda pomáha schránkovým firmám

Vláda absolútne nezvládla boj so schránkovými firmami, pretože ho celý čas iba predstiera, tvrdí predseda strany Sieť Radoslav Procházka. „Druhá Ficova vláda sa do histórie zapíše ako vláda schránok,“ poznamenal. Kabinet sa podľa neho chystá predložiť deravý zákon, ktorý nerieši žiadnu z aktuálnych schránkových káuz.

05.04.2015 10:26
OZ alfa, Prochazka, Foto: ,
Radoslav Procházka
debata (46)

„Verejnosť sa za vlády Smeru nedozvie, či sú pravdivé informácie, že za polovicou zdravotnej poisťovne Dôvera sa skrýva schránka ovládaná Jurajom Širokým. Táto vláda pomáha veľkým špekulantom, nie malým poctivcom,“ dodal Procházka.

Vláda nedodržala termín na predloženie kvalitného protischránkového zákona, preto Sieť príde s vlastnou iniciatívou.

„Jedným z bodov pripravovanej novely bude napríklad ustanovenie, že firmy s nejasným vlastníckym pozadím budú pri reštrukturalizácii podniku automaticky brané ako spriaznené a ich nároky budú uspokojené až v poslednom rade. Vyhneme sa tak v budúcnosti situácii, že živnostníci dostanú za odvedenú prácu 15 percent zazmluvnenej sumy a budú sa len prizerať, ako sú uspokojované pohľadávky pochybných firiem, ktoré údajne podniku v reštruktura­lizácii kedysi požičali peniaze,“ priblížil Procházka.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Radoslav Procházka #Sieť #schránkové firmy