Streľba z airsoftovej zbrane. V partii mal byť starostov syn

V partii mladých Bratislavčanov, ktorí sa zabávali streľbou z airsoftovej zbrane na okoloidúcich, by mal byť aj Juraj K. syn starostu jednej bratislavskej mestskej časti.

12.04.2015 18:39
debata (18)

Jeho mama pre denník Nový Čas syna obhajovala tým, že akcia chlapcov mala byť sociálnym experimentom, pôvodne vraj chceli natočiť virálne video.

Mladík sa už dostal do povedomia verejnosti počas volebnej noci v novembri 2014 v štábe Iva Nesrovnala. Nesrovnalovo víťazstvo v boji o primátorské kreslo okorenil vulgarizmami. Vyšetrovateľ v piatok obvinil Demiana B. (14), Ľudovíta K. (19), Matúša Č. (21) a Juraja K. (22) z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, za čo im hrozí väzenie až na tri roky. Mladíci sú stíhaní na slobode. Políciu na nich vo štvrtok upozornilo viacero ľudí, ktorí si všimli, že skupina neznámych osôb zo svojho auta strieľa na náhodných chodcov.

Policajti začali po aute pátrať a narazili na nich v bratislavskej časti Lamač. „Pri kontrole policajti spozorovali vo vozidle airsoftovú zbraň, a tak vzniklo podozrenie, že ide o posádku, ktorá mala na verejnosti strieľať,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. K zraneniu osôb podľa nej nedošlo.

„Juraj šoféroval auto, jeden z chlapcov vystúpil na zastávku asi štyri metre od ľudí. Bol terč, tretí chlapec to natáčal a štvrtý vystrelil,“ opísala matka akciu chlapcov pre Nový Čas. Podľa nej partia ľuďom na zastávke všetko slušne vysvetlila a chlapci tak mali pocit, že to pochopili.

Psychologička Jaromira Fodorová upozornila, že v prípade streľby z airsoftovej zbrane išlo o nevhodnú zábavku. K takémuto konaniu podľa nej inklinujú nezrelé osobnosti. Podotkla, že väčšina ľudí nerozozná airsoftovú zbraň od ostrej zbrane, čím mohli utrpieť šok.

Za Jurajovu rétoriku sa už ospravedlňoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Keď vyhral bitku o post primátora, mladík v centrále pred novinármi vykrikoval vulgárne slová. Pri nevhodných komentároch ho nachytala televízia Markíza.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba