Policajti sa počas týždňa zamerajú hlavne na rýchlosť

Hlavne na rýchlosť sa tento týždeň zamerajú policajti pri ďalšej z dopravných akcií, ktorá sa uskutoční v celej Európe.

13.04.2015 09:36
debata (3)

Prekročenie predpísanej rýchlosti je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd hneď po porušení povinností vodičov. Za prvé tri mesiace tohto roka prišlo práve v dôsledku rýchlej jazdy o život 18 osôb. Dopravní policajti však budú sledovať aj iné porušenia cestnej premávky, upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Napriek najvyšším povoleným rýchlostiam musí vodič v prvom rade prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu. Ohľad musí brať aj na poveternostné podmienky a jazdiť smie len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad, pripomenula Baloghová. Dôležité je aj dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami.

Spoločnú dopravnú akciu organizuje medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov. Zameraná je na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Cieľom týchto akcií je znížiť nehodovosť a ochrániť čo najviac životov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #kontrola vodičov #vysoká rýchlosť #meranie rýchlosti