Katolícka univerzita žiada o akreditáciu pre pobočku v Poprade

Popradská pobočka Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku prišla vlani o právo udeľovať tituly bakalár a magister v študijnom programe manažment, škola však v Poprade nekončí. Zdôrazňuje to zástupca Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity.

14.04.2015 17:16
debata (8)

Katolícka univerzita požiadala o priznanie týchto práv v rámci prebiehajúcej komplexnej akreditácie. „Inštitút Š. Náhálku v Poprade, patriaci pod Pedagogickú fakultu Katolíckej univerzity v Ružomberku, je momentálne ako pracovisko posudzované v procese komplexnej akreditácie, tak isto ako aj všetky pracoviská vysokých škôl na Slovensku. Univerzita požiadala v rámci komplexnej akreditácie o priznanie práv v študijnom programe manažment v prvom aj v druhom stupni štúdia pre toto pracovisko v Poprade,“ uviedol Emil Maretta, osoba poverená komunikáciou s verejnosťou Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Poprade.

Po tom, čo škola vlani prišla o právo udeľovať tituly, sa v komplikovanej situácii ocitli najmä študenti, ktorých tento rok čakajú štátnice. Bakalárske štúdium končí 194 študentov. Tí majú možnosť dokončiť štúdium na súkromnej Vysokej škole medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove, magisterské štúdium končí 142 študentov a Katolícka univerzita im ponúkla možnosť dokončiť školu v Poľsku.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Katolícka univerzita v Ružomberku