Poslanci by sa mali k odvolávaniu Figeľa vrátiť v piatok

Podpredseda NR SR Ján Figeľ možno zostane vo funkcii naďalej. Poslanci parlamentu by sa k jeho odvolávaniu mali po týždni vrátiť opäť v piatok. Otázne je však podľa informácií agentúry SITA, či dôjde aj k jeho odvolaniu.

23.04.2015 16:57
debata (24)

Figeľa na návrh Smeru parlament odvolával minulý týždeň tri dni, pretože podľa Roberta Fica je on zodpovedný za problémy Váhostavu. O odvolaní však nehlasovali. Prioritou pre vládny Smer je ešte dnes dokončiť rokovanie o novele Obchodného zákonníka, ktorý má riešiť problémy s reštruktura­lizáciou firiem. Preto vo štvrtok parlament bude rokovať dovtedy, kým sa neskončí rozprava k návrhu vlády.

Po odhlasovaní zmien v Obchodnom zákonníku a vyriešení odvolávania Figeľa sa majú poslanci vrátiť k návrhu opozície odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, ktorý je vo funkcii od novembra. Parlament začal na 50. schôdzi o jeho odvolávaní rokovať v stredu ráno minulý týždeň, po štyroch hodinách však Pellegrini schôdzu prerušil. NR SR sa má k návrhu vrátiť po doriešení Obchodného zákonníka. Opozícia chce odvolať ministra, pretože čistí kauzy svojej predchodkyne Zuzany Zvolenskej, napríklad nákup piešťanského CT prístroja a tendre na stravovanie.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolávanie #Ján Figeľ