SDKÚ: Peniaze pre Váhostav skončia v schránkových firmách

SDKÚ-DS varuje, že finančné prostriedky určené na reštrukturalizáciu spoločnosti Váhostav môžu skončiť na účtoch s nejasným pozadím, ktoré sú majetkovo previazané so spoločnosťou. Informoval o tom predseda strany Pavol Frešo, poslanec Ľudovít Kaník sa v tejto súvislosti obrátil na generálneho prokurátora zo žiadosťou o predbežné opatrenie.

25.04.2015 16:42
debata (37)

Peniaze určené na reštrukturalizáciu Váhostavu navrhuje Kaník zložiť úschovy na súde, pokým nebude ukončené prešetrenie oprávnenosti a zákonnosti reštrukturali­začného konania.

„Niekoľko pochybných firiem patrí medzi veriteľov Váhostavu,“ uvádza sa Kaníkovom podaní na Generálnu prokuratúru. Podľa neho majú tieto firmy nejasné pozadie, sídla v zahraničí a nedá sa vylúčiť, že sú majetkovo prepojené priamo s akcionármi spoločnosti Váhostav.

Podľa Kaníka si aj tieto spoločnosti uplatňujú pohľadávky v rámci reštrukturalizácie. „Ak sa aj následne zistí, že vykazované pohľadávky boli fiktívne a prípadne tieto spoločnosti boli medzi veriteľmi neoprávnene, bude už neskoro. Je preto nevyhnutné získať dostatok času na prešetrenie uvedených podozrení,“ dodal Kaník.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #kauza Váhostav