Kaliňák: Nočných vlkov v Európe nikto nepoznal, médiá im spravili reklamu

Minister vnútra Robert Kaliňák obvinil médiá, že spropagovali Nočných vlkov. Podľa neho ich doteraz nikto nepoznal, reklamu im spravili novinári.

29.04.2015 14:35
Robert Kaliňák Foto: ,
Minister vnútra Robert Kaliňák
debata (170)

„Nočných vlkov doteraz v Európe nikto nepoznal a ak by sa im nevenovali médiá, nikto si ich ani nevšimne. Médiá im robia reklamu a to je na nezaplatenie, akú svetovú slávu Noční vlci teraz majú,“ reagoval Kaliňák na otázky novinárov týkajúce sa prechodu ruských motorkárov cez Slovensko.

„Cez Slovensko prejdú stovky motorkárov a nikto si ich nevšimol,“ zdôraznil. Minister vnútra zároveň podčiarkol, že Slovensko je demokratickou krajinou a ak by sme niekomu chceli niečo zakázať, čo sa nám nepáči, dostali by sme sa pred rok 1989. Kaliňák vyhlásil, že voči každému, kto poruší zákon, budú postupovať prísne.

Ruský prezident Vladimir Putin na motorke na... Foto: SITA/AP, Ivan Sekretarev
Noční vlci, motorkári, Rusko, antimajdan, Vladimir Putin Ruský prezident Vladimir Putin na motorke na čele Nočných vlkov.

Trasa ruských motorkárov mala v súvislosti so 70. výročím ukončenia 2. svetovej vojny symbolicky kopírovať postup sovietskej Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov. Predseda klubu Aleksandr Zaldostanov známy ako Chirurg je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimira Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou.

Klub Noční vlci otvorene podporuje anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Poľská premiérka Ewa Kopaczová označila plánovanú cestu Nočných vlkov z Ruska do Berlína za „zjavnú provokáciu“

170 debata chyba
Viac na túto tému: #médiá #Robert Kaliňák #Noční vlci