Kandidátom SDKÚ na predsedu NKÚ je Karol Mitrík

Prezídium SDKÚ na návrh predsedu Pavla Freša schválilo kandidatúru Karola Mitríka na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR.

04.05.2015 22:18
SIS, Mitrík Foto:
Karol Mitrík.
debata (20)

Vedenie strany je presvedčené, že tento post by mal zastávať rešpektovaný odborník so skúsenosťami. „Karol Mitrík získal v roku 2012 podporu všetkých pravicových strán a na návrh vlády Ivety Radičovej sa stal riaditeľom Slovenskej informačnej služby. V tejto pozícii potvrdil svoju odbornosť a získal si rešpekt medzi partnermi v zahraničí. Má teda najlepšie predpoklady na to, aby dokázal efektívne a nestranne riadiť Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky,“ povedal predseda SDKÚ Pavol Frešo.

Opozičné strany za tri roky nenavrhli kandidáta na post predsedu NKÚ, ktorý by v parlamente získal podporu potrebnú na zvolenie. Tento post sa navyše stal predmetom politikárčenia a odborné predpoklady kandidátov boli potláčané do úzadia, konštatuje prezídium. Karol Mitrík v minulosti pôsobil v samospráve ako zástupca primátora, neskôr ako primátor, prvý viceprezident Únie mesta a obcí Slovenska či poslanec NR SR a člen osobitného kontrolného výboru pre kontrolu SIS, výboru pre kontrolu informačno-technických pomôcok, výboru pre verejnú správu a bol náhradníkom v Stálej delegácii NR SR do parlamentného zhromaždenia NATO. Vo funkcii riaditeľa SIS sa jeho inštitúcia nedopustila žiadnych porušení zákona, postupovala nestranne, vyhla sa škandálom a vďaka tomu si získala rešpekt aj medzi partnerskými organizáciami v zahraničí, informuje Tlačová služba SDKÚ.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #NKÚ #Karol Mitrík