Súd bude rozhodovať o dohode s ďalším korupčným lekárom

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude 20. mája posudzovať návrh dohody o vine a treste s ďalším lekárom. Približne mesiac po tom, čo súd odsúhlasil dohodu s kardiológom Viliamom Fischerom, bude pezinský súd rozhodovať o detskom urológovi Vladimírovi P.

05.05.2015 11:13
debata (3)

Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Lekára prichytili policajti Národnej kriminálnej agentúry v decembri minulého roka priamo pri preberaní úplatku.

Prokurátor s ním uzatvoril dohodu 10. apríla. K podrobnostiam dohody sa hovorkyňa Úradu špeciálneho prokurátora Jana Tökölyová nechcela vyjadrovať.

Polícia v decembri informovala, že Vladimír P., ktorý v tom čase pracoval ako prednosta Kliniky pediatrickej urológie v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou na bratislavských Kramároch, zobral úplatok za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie.

Údajne dostal 500 eur a fľašu alkoholu. Hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická potvrdila, že tento lekár už nie je ich zamestnanec.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku 21. apríla schválil dohodu o vine a treste so známym kardiochirurgom Viliamom Fischerom. Ten dostal za prijímanie úplatku dvojročnú podmienku s podmienečným odkladom na štyri roky.

Bývalý kandidát na prezidenta republiky dostal tiež peňažný trest 15-tisíc eur, ďalej zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie na tri roky a tiež zhabanie veci – 800 eur. Podľa rozsudku prijal Fischer koncom minulého roka vo svojej kancelárii úplatok tisíc eur a bonboniéru od dcéry pacientky. Pre matku žiadala včasnú operáciu.

V januári prijal lekár ešte obálku s 1 200 eurami a neskôr aj obálku s hotovosťou 800 eur a tašku s dvoma kačicami. Fischer sa ku skutkom priznal, čo je podmienka na uzavretie dohody o vine a treste.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #súd #lekári