Ministerstvo vnútra modernizuje systém tiesňových volaní

Ministerstvo vnútra v rámci projektu Rozšírenie projektu Elektronické služby informačných systémov MV SR na úseku Policajného zboru modernizuje aj systém tiesňových volaní.

09.05.2015 11:51
debata (1)

Ako informovala Alena Koišová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, modernizácia a integrácia informačných systémov prispeje k optimalizácii činnosti záchranných a zásahových zložiek. Projekt je zastrešený v rámci Operačného programu informatizácia spoločnosti spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Systémy pre príjem hovorov na linkách tiesňových volaní 112, 150 a 158 budú po novom napojené na centrálny geografický informačný systém ministerstva. Záchranné či zásahové zložky budú mať teda k dispozícii online aktualizované mapy, ktoré im pomôžu nájsť presné miesta, na ktorých je potrebné zasiahnuť.

Policajné vozidlá budú vybavené prístupom k informačným systémom ministerstva, napríklad k Registru fyzických osôb. To policajtom umožní jednoduchšiu a rýchlejšiu identifikáciu osôb. Získané údaje sa budú spracovávať automaticky, čo policajtov odbremení od administratívy. Súčasťou projektu bude aj tvorba videoarchívu z kamerových záznamov policajných vozidiel.

Náklady na projekt podľa ministerstva predstavujú deväť miliónov eur. Integrované informačné systémy by záchranné a zásahové zložky mali mať plne k dispozícii na jeseň tohto roku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #modernizácia #tiesňové volania