Rezort školstva vybaví 177 základných škôl učebnými pomôckami

Odborné učebne na druhom stupni 177 základných škôl dostanú do konca školského roka pomôcky, ktoré im spestria vyučovanie biológie, fyziky či chémie. Potrebné vybavenie zabezpečí národný projekt Podpora polytechnickej výchovy na základných školách, nadväzujúci na projekt, ktorý už zariadil učebnými pomôckami 49 pilotných základných škôl.

16.05.2015 10:44
debata (3)

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková.

Do odborných učební pribudnú zbierky nerastov a hornín, makety orgánov človeka, mikroskopy aj s preparátmi či edukačné sady zamerané na magnetizmus, termodynamiku alebo optiku. Modernú formu vzdelávania zabezpečia aj laboratórne váhy, chemikálie či obrábacie stroje na drevo a kov.

Pracovná skupina odborníkov z radov učiteľov vypracuje tiež metodologický manuál pre každý z predmetov.

Vybraní učitelia vycestujú v rámci projektu v septembri do výskumného centra vo švajčiarskom CERN-e. Táto skúsenosť by mala byť pre nich motiváciou, ako žiakom priblížiť potrebu vzdelávať sa v technických smeroch.

Na projekte sa podieľa ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, garantom je Štátny inštitút odborného vzdelávania a spolufinancovaný je z eurofondov za takmer 17 miliónov eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #školské pomôcky #základné školy