Prieskum: Preferencie Smeru sa prepadli na 33 percent, SNS naberá na sile

Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, vyhral by ich Smer, do parlamentu by však šli aj SMK či SaS. Ako vyplýva z prieskumu agentúry Focus, preferencie v porovnaní s aprílom stúpli napríklad SNS, ale aj SMK.

18.05.2015 11:34
fico, skolka vysehradska, Foto: ,
Podľa prieskumu agentúry Focus sa preferencie vládnej strany Smer Roberta Fica výraznejšie prepadli.
debata (96)

Smer v prieskume podporilo 33,2 percenta opýtaných, v apríli to bolo 37,4 percenta. Do parlamentu by sa dostala Sieť so ziskom 10,7 percenta, KDH s 9,4 percenta, OĽaNO so 7,8 percenta a Most-Híd so ziskom 7,4 percenta.

SNS v prieskume podporilo 7,3 percenta, v apríli 5,7 percenta respondentov. Svojich zástupcov v parlamente by mala aj SMK, ktorú podporilo 5,4 percenta opýtaných, podľa aprílového prieskumu by sa do parlamentu nedostala. Poslednou stranou, ktorá by prekročila brány parlamentu, je strana SaS so ziskom päť percent. Pred bránami by zostali NOVA, SDKÚ či SKOK!.

Strana Smer by mala v parlamente 58 mandátov, Sieť 18, KDH 16, hnutie OĽaNO 14, Most-Híd a SNS by mali po 13 kresiel, SMK a SaS tiež zhodne po deväť mandátov.

Agentúra Focus spravila prieskum verejnej mienky od 5. do 13. mája na vzorke 1 067 respondentov starších ako 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

96 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #agentúra Focus #politické preferencie