Zastavili trestné stíhanie rodiny z kauzy Fischer

Členovia rodiny, ktorá spolupracovala s políciou v kauze podplácania kardiológa Viliama Fischera, už nie sú trestne stíhaní. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová informovala, že dozorujúci prokurátor v utorok „zastavil trestné stíhanie štyroch spolupracujúcich obvinených, členov rodiny obvinenej z podplácania Viliama Fischera“.

19.05.2015 15:13
debata (2)

Rozhodnutie je právoplatné, zdôraznila. Polícia minulý týždeň informovala, že vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na zastavenie trestného stíhania preto, lebo obvinení sa významnou mierou podieľali na odhalení a usvedčení páchateľa korupcie.

Špecializovaný trestný súd 21. apríla schválil dohodu o vine a treste v prípade kardiochirurga Viliama Fischera. Za prijatie úplatku dostal dvojročnú podmienku s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu štyri roky. Bývalý kandidát na prezidenta republiky dostal aj peňažný trest 15-tisíc eur, ďalej zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie na tri roky a tiež zhabanie veci – 800 eur.

Podľa rozsudku prijal Fischer koncom minulého roka vo svojej kancelárii úplatok tisíc eur a čokoládovú bonboniéru od dcéry pacientky. Pre matku žiadala včasnú operáciu. V januári prijal lekár ešte obálku s 1 200 eurami a neskôr aj obálku s hotovosťou 800 eur a tašku s dvoma kačicami. Pacientka zomrela, rodina potom na lekára podala trestné oznámenie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné stíhanie #Viliam Fischer #hlásenie korupcie