Krajský súd v Košiciach ponechal Róberta O. vo väzbe

Senát Krajského súdu v Košiciach v utorok na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených Róberta O., Filipa O. a Lukáša I. proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o ich vzatí do väzby ako nedôvodné.

19.05.2015 17:41
debata

Všetci traja obvinení zostávajú vo väzbe, informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Neverejné zasadnutie sa uskutočnilo za účasti obvineného Róberta O., ktorý požiadal súd, aby mu umožnil zúčastniť sa pri rozhodovaní senátu o jeho sťažnosti proti rozhodnutiu o väzbe za účasti jeho obhajcu a prokurátora krajskej prokuratúry.

Róberta O, jeho syna Filipa a ďalších kumpánov zadržali koncom apríla policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NaKA). Zadržaní muži podľa obvinenia pôsobili ako organizovaná skupina a vyvíjali tlak na podnikateľov, ktorí obchodovali s nehnuteľnosťami.

Róbert O. je obvinený zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a z prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Väzba sa vzťahuje aj na jeho syna Filipa a ďalšieho obvineného Lukáša I.

Začiatkom mája okresný súd rozhodol o vzatí obvinených do väzby pre dôvodnú obavu, že budú pokračovať v trestnej činnosti. Všetci sa odvolali proti rozhodnutiu košického okresného súdu. Róbert O. sa ocitol vo väzbe už po štvrtý raz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #súd #väzba