Učiteľku odsúdili na štyri roky za sexuálne zneužívanie žiaka

Na štyri roky nepodmienečne odsúdil v pondelok Okresný súd v Humennom učiteľku Danu K. pre trestný čin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže so zaradením v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.

25.05.2015 14:00
debata (92)

Zároveň súd uložil obžalovanej trest zákazu činnosti vykonávať pedagogickú činnosť v trvaní troch rokov. Ako informoval hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák, rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaná sa proti nemu odvolala. Súd žiadala o podmienečný tres­t.

Hlavné pojednávanie s 32-ročnou Danou K. sa konalo s vylúčením verejnosti, ktorá sa mohla zúčastniť iba na vynesení rozsudku. Proces s učiteľkou sa mal začať ešte na začiatku leta minulého roka. Dana K. však na pojednávania nechodila, dôvodom podľa jej obhajcu boli zdravotné problémy jej dvoch detí.

Súd počas trvania procesu vypočul svedkov aj súdnych znalcov. Vzhľadom na citlivosť prípadu, ktorý sa týkal pomeru s 12-ročným žiakom, polícia ani hovorca súdu nekonkretizovali výpovede svedkov a obžalovanej.

Obžalovaná učila v Základnej škole s materskou školou v Koškovciach, kde chlapec chodil do siedmeho ročníka.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #rozsudok #sexuálne zneužívanie #učiteľka