Maslákovi hrozí 25 rokov za mrežami

Vydieranie, porušovanie domovej slobody, ublíženie na zdraví či zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny - to je len časť trestných činov, z ktorých má byť obvinený Miroslav Maslák. Ide o známu osobu podsvetia, ktorú prezývali aj Postrach Považia.

29.05.2015 13:00
debata (3)

Od roku 2013 si Maslák v Česku odpykával desaťročný trest za vydieranie. Minulý piatok ho tajne previezli na Slovensko, informoval portál cas.sk.

Tu bude čeliť viacerým žalobám. Čakajú ho horúce chvíle na súdoch v Bratislave, Trenčíne aj Považskej Bystrici. Podľa informácií Pravdy má sedieť v leopoldovskej väznici.

Polícia ani väzenská stráž sa nechce k tomu vyjadrovať. Hovorca Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž iba potvrdil, že 22. mája previezli jednu osobu z Česka na naše územie, ktorá bola odsúdená za vydieranie.

Maslák má byť na Slovensku obžalovaný z niekoľkých trestných činov, napríklad porušovania domovej slobody, zo zosnovania a z podporovania zločineckej skupiny, za obzvlášť závažný zločin vydierania, ako aj za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Hrozí mu 25 rokov vo väzení.

"Dve obžaloby sú podané na Okresnom súde v Trenčíne a ďalšie dve sa nachádzajú na Okresnom súde Považská Bystrica,“ povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Súdny proces čaká Masláka aj v Bratislave. Podľa hovorcu Krajského súdu v Bratislave Pavla Adamčiaka je obžalovaný zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #podsvetie #vydieranie