Kostry ležali v Košiciach pod bývalým vojenským veliteľstvom

Rekonštrukcia električkových tratí v Košiciach odhalila nečakané tajomstvo. Bagrista pri výkopoch narazil na pozostatky kostier štyroch ľudí. Znalec zistil, že tu ležia asi 80 rokov a štvorica vtedy zomrela násilnou smrťou. Na mieste nálezu v tom čase stálo vojenské veliteľstvo. Či to môže s prípadom súvisieť, nik nechcel špekulovať.

03.06.2015 13:00
debata (2)

Pozostatky boli nájdené v piatok popoludní počas výkopových prác. Podľa polície patria trom mužom a jednej žene. Zároveň odhadol aj čas ich uloženia v zemi. "Privolaný súdny znalec na mieste určil, že ide o neúplné kostrové nálezy troch mužských a jedného ženského tela, ktoré sa v zemi mohli nachádzať približne osemdesiat rokov.

Kostrové nálezy, ktoré kriminalistický technik zdokumentoval, budú ďalej skúmať znalci," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Či miesto nálezu bezprostredne súvisí s pozostatkami ťažko povedať. Podľa košického sprievodcu Milana Kolcuna sa v tejto lokalite pred osemdesiatimi rokmi nachádzalo Zemské vojenské veliteľstvo. Okrem neho v budove sídlili aj pohotovostné jednotky či kuriéri. Do pôsobnosti veliteľstva patrila popri Podkarpatskej Ukrajine aj oblasť východného Slovenska.

Projekt rekonštrukcie električkových tratí by nález kostier podľa magistrátu nemal skomplikovať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Košice #kostra #električková trať