Horúčavy vyháňajú ľudí k vode

Udreli trópy a Slováci sa vytrácajú k vode. Niektoré kúpaliská už s letnou sezónou začali, ďalšie otvoria brány počas tohto víkendu alebo o čosi neskôr. Na návštevníkov čakajú novinky, niekde treba počítať s vyššími cenami za vstup.

06.06.2015 06:00
pocasie, kupanie, voda, teplo, zlate piesky Foto: ,
Slnečné dni prilákali ľudí aj na bratislavské Zlaté piesky.
debata

V hlavnom meste SR sa už pre návštevníkov otvorili brány letných kúpalísk Rosnička, Delfín, Tehelné pole a Lamač. Správa telovýchovných a rekreačných zariadení v Bratislave oznámila, že vzhľadom na pretrvávajúce teplé počasie otvorili areál Zlaté piesky už od 5. júna 2015. Tento areál bude otvorený od 9. do 18. hodiny počas celej letnej sezóny. V tento deň otvorili svoje brány aj kúpaliská Rača a Krasňany. Obyvatelia Bratislavy tak mohli privítať leto a po prvýkrát v tomto roku sa okúpať hneď vo viacerých strediskách.

Obyvatelia Trenčína zostanú cez prázdniny bez letnej plavárne. Už druhý rok za sebou. Stará plaváreň je zbúraná, nová stále nie je dokončená.

Trenčania budú môcť počas leta využívať pláž pri Váhu, ktorá je len pár krokov od novej nefunkčnej plavárne. Alebo navštevovať kúpaliská v susedných slovenských mestách, prípadne aj v Českej republike. Dobrou správou pre nich je, že 1. augusta otvoria v neďalekých Trenčianskych Tepliciach legendárne kúpalisko Zelená žaba, ktoré je už 15 rokov zatvorené.

Plážové kúpalisko Aqualand v Banskej Bystrici je otvorené už do 1. júna. K dispozícii je napríklad 50 metrový plavecký bazén, medokýšový minerálny bazén, detský bazén, wake park a po viac ako 20 rokoch je možné kúpať sa aj v jazere.

Na strednom Slovensku je už otvorený aj Vodný raj Vyhne. Od tohto víkendu budú počas víkendov v prevádzke vonkajšie detské antikorové bazény s atrakciami v Holidayparku Kováčová.

V Žilinskom kraji sú celoročne otvorené termálne aquaparky v Rajeckých Tepliciach, Oraviciach, Lúčkach, Turčianskych Tepliciach, Bešeňovej a Tatralandii. V Bešeňovej budú tento víkend otvorené už aj vonkajšie bazény s čírou vodou a atrakcie.

Celodenné vstupné na niektorých kúpaliskách:

  • Zlaté piesky: dospelí 3 eurá, študenti 2,80 eura, deti, seniori a ŤZP 2,50 eura
  • Rača: dospelí 2,90 eura, študenti 2,60 eura, deti, seniori a ŤZP 2,20 eura
  • Krasňany: dospelí 2,90 eura, študenti 2,60 eura, deti, seniori a ŤZP 2,20 eura
  • Kupko Strehová: dospelý 5 eur; dieťa, dôchodca, študent 4 eura (ceny platné do 11.6. 2015)
  • Plážové kúpalisko Aqualand Banská Bystrica: dospelý 4,90 eur; dieťa do 120 cm zdarma; dieťa do 150 cm 3 eura; dôchodca 2,70 eur
  • Kúpalisko Katarína Kremnica: dospelý 5,50 eura; deti 5 – 15 rokov a dôchodcovia 3,50 eura (otvoria koncom mesiaca, obyvatelia Kremnice majú zľavu)
  • Mestská plaváreň Žilina: dospelý 4 eurá; deti 6 – 15 rokov a dôchodcovia 2,40 eura ( cena zahřňa krytý bazén aj letné bazény)
  • Kúpalisko Veronika Rajec: vstupné 7 eur; osoby do 120 cm 6 eur; do 90 cm zdarma; (ceny sú platné cez víkend, počas týždňa sú o 2 eurá nižšie)
  • Letné kúpalisko Triton Košice: dospelý 5 eur (pondelok – piatok 4,50 eur); deti 6 – 14 rokov a dôchodcovia 3,50; dieťa do 6 rokov 1 euro
  • Biokúpalisko Sninské rybníky: dospelý 3,5 eura; dieťa 6 – 14 rokov, senior (nad 60 rokov), vozičkár + sprievod, ŤZP–S, držiteľ Janského plakety (strieborná a zlatá) 2 eurá; deti 2 – 6 rokov 0,80 eur, držitelia karty obyvateľa majú zľavu (neplatí pre deti 2 – 6 rokov)
  • Kúpalisko Domaša–Valkov: dospelí a dôchodcovia 1 euro; deti do 14 rokov 0,50 eura

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #leto #horúčavy #kúpaliská #termálne kúpaliská