Zmajkovičová vybuduje na hranici Gruzínska a Abcházska futbalové ihrisko

Poslankyňa Smeru Renáta Zmajkovičová chce vybudovať v Gruzínsku cez svoju nadáciu futbalové ihrisko pre deti. Cez projekt Ambasádorka mieru nechá vybudovať ihrisko, ktoré ponesie názov Futbalové ihrisko mieru.

08.06.2015 11:05
Renáta Zmajkovičová Foto: ,
Poslankyňa Smeru Renáta Zmajkovičová
debata (22)

Ihrisko bude umiestnené na občianskou vojnou vzniknutom pohraničí Gruzínska a Abcházska v oblasti Koki. Ihrisko by malo byť hotové do septembra.

Zmajkovičová si vybrala túto oblasť, pretože cez hranicu môžu prechádzať deti do 15 rokov, a to len z Abcházska do Gruzínska. Rodičia ich dovezú k hraničnému múru a oni v diere cezeň prejdú a pokračujú do školy už sami. „Preto sa rozhodla Nadácia RZ vybudovať ihrisko, na ktorom deti z oboch krajín poznajúc hranice a nevnímajúc ich pri hre s kamarátmi, budú môcť byť deťmi a hrať sa každý deň. Vždy, ak budú môcť a chcieť,“ zdôvodnila Zmajkovičová.

Renáta Zmajkovičová v rámci projektu Ambasádorka mieru navštívila základnú školu v Koki, kde spoločne s deťmi poskladala origami – modré holubice mieru, na ktoré deti napísali svoje mená. Tieto holubice prinesie do základnej školy na Slovensku, kde žiakom bude Zmajkovičová rozprávať o deťoch, ktoré žijú v strachu z vojny a ktorých rodiny boli rozdelené zo dňa na deň hranicou.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Gruzínsko #Renáta Zmajkovičová #futbalové ihrisko