Expodpredsedu Nitrianskeho kraja obžalovali z machinácií pri dražbe

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok na Špecializovaný trestný súd obžalobu pre trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe na štyri osoby, vrátane bývalého podpredsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Vladislava B.

10.06.2015 15:51
debata (6)

Ako informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, pri ďalších dvoch osobách podali návrhy na schválenie dohody o vine a treste.

Vladislava B. polícia v roku 2012 obvinila z machinácií pri verejných obstarávaniach, ktoré súviseli s výstavbou nového sídla krajského úradu. Spolu s ním boli obvinení aj riaditeľ Úradu NSK Peter N., bývalá úradníčka na úrade Gabriela Š. a podnikatelia Roman K., Emil G., Ľuboš M. a Emil B.

Zákazky podľa polície prihrávali vopred vybraným firmám. Konkrétne prešetrovali tri sporné tendre do 30-tisíc eur z marca až septembra 2011.

Prvá zákazka sa týkala obstarávania externého obstarávateľa, ktorý mal vybrať zhotoviteľa tejto stavby, a dve výberu firiem, ktoré mali vykonávať stavebný dozor. Okrem toho vtedy polícia prešetrovala aj tender na obstaranie právnych služieb pre Nitriansky samosprávny kraj.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #prokurátor #nitriansky kraj #obžaloba