Most-Híd odmieta vládny aj opozičný populizmus

Životná úroveň ľudí podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára stagnuje. „Vládny populizmus, ani ľúbivé opozičné návrhy neriešia príčiny problémov, ale len ich následky,“ povedal v piatok Béla Bugár. Preto je podľa neho cieľom strany Most-Híd ponúkať ľuďom systémové riešenia.

12.06.2015 11:06
debata (14)

„Slovensko môže a musí opäť rásť. To bol aj názov série diskusných fór s občanmi, ktoré boli uplynulé tri mesiace po celom Slovensku. Hlavnou témou bolo predstavenie riešení, ktoré môžu ukončiť stagnáciu Slovenska a zlepšiť život našich občanov,“ povedal Bugár, ktorý chodil na stretnutia s Luciou Žitňanskou.

Bugárovi priniesli tieto diskusie dve zaujímavé skúsenosti. „Prvou bol záujem ľudí o náš program. Priznám sa, že po toľkých skeptických vyjadreniach na adresu politických strán a ich budúcnosti na Slovensku je pre mňa tento záujem občanov veľmi pozitívnym momentom a zároveň aj povzbudením,“ uviedol Bugár. Druhou skúsenosťou bolo, že je tu veľa takých osobností, ktorým záleží na hľadaní odpovedí, kam chceme posunúť túto krajinu.

Podľa podpredsedníčky Mosta-Híd Lucie Žitňanskej sa politici na oboch stranách spektra pretekajú v predkladaní populistických návrhov, pričom neponúkajú žiadne systémové riešenia. „Je to na škodu všetkých. Je jednoduché prichádzať s návrhmi, ktoré získavajú voličské hlasy, ale nijako neriešia skutočné problémy Slovenska. Most-Híd sa nechce vydať touto cestou,“ povedala Žitňanská.

Zároveň potvrdila, že ľudia, s ktorými sa stretáva po celom Slovensku, oceňujú tento prístup strany a neočakávajú od politikov pekné sľuby, ale fungujúce riešenia.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Lucia Žitňanská #populizmus