Pôjdu do volieb spolu? Figeľ rokuje s Lipšicom o spolupráci

Predsedovia KDH a NOVA rokovali o možnostiach spoločného predvolebného postupu oboch strán. Ján Figeľ a Daniel Lipšic hovorili o možnosti vytvoriť predvolebnú koalíciu a tiež o druhej možnosti, ktorou má byť vstup členov Nova na kandidátku hnutia v budúcoročných parlamentných voľbách.

17.06.2015 15:33
Daniel Lipšic Foto: ,
Predseda strany NOVA Daniel Lipšic nechce zatiaľ o možnej predvolebnej spolupráci s KDH hovoriť, vraj sa ešte nerozhodol.
debata (53)

„KDH je otvorené pre spoluprácu s tými, ktorí odmietajú populizmus, korupciu a nezodpovednú politiku. Na nedávnom sneme sme prijali politickú ponuku v rámci stratégie KDH Plus. Táto ponuka je aktuálna – realizuje sa. Platí aj pre prípadný záujem NOVA. Zatiaľ predvolebnú koalíciu neformujeme, ale téma našej spolupráce je za istých predpokladov prijateľná,“ povedal Figeľ.

Predseda NOVA Daniel Lipšic povedal, že sa odmieta vyjadrovať k špekuláciám. Upozornil, že jeho strana bola už spájaná do koalície s OĽaNO, SaS, aj Sieťou. „Uvažujeme v akej forme pôjdeme do volieb. Doteraz sme sa nerozhodli. Spravíme tak čo najskôr po lete,“ dodal Lipšic.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #parlamentné voľby #Daniel Lipšic #Ján Figeľ #TV Nova