Fico: Prezident v správe potvrdil dobrú ekonomickú kondíciu Slovenska

Prezident Andrej Kiska vo svojej správe o stave krajiny podľa premiéra Roberta Fica potvrdil veľmi dobrú ekonomickú kondíciu Slovenska prejavujúcu sa najmä v zrýchľujúcom sa raste HDP a poklese miery nezamestnanosti, ale takisto v dobrom stave verejných financií.

18.06.2015 17:14
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico
debata (23)

„Rovnako pozitívne možno vnímať, že prezident SR ocenil šancu, keď práve súčasný stav ekonomiky a verejných financií Slovenska vytvára predpoklady, aby ľudia po dlhých rokoch uťahovania opaskov reálne pocítili dobrú kondíciu našej krajiny na zlepšení svojej životnej úrovne,“ uviedol Robert Fico vo svojom stanovisku, ktoré poskytol tlačový odbor Úradu vlády SR.

Vláda SR v tomto smere podľa premiéra koná, a to nielen prostredníctvom balíkov opatrení na zlepšenie životnej úrovne ľudí, ale aj ďalšími rozhodnutiami, či už v oblasti výstavby infraštruktúry, podpory investícií a ďalších.

Podľa Fica svetlo na konci tunela, ktoré prezident vníma pri súdnictve, je vidieť vo výraznej miere vďaka krokom slovenskej vlády v tejto problematike.

„Rovnako pri dlhodobých problémoch slovenského školstva a zdravotníctva, ktoré prezident SR pomenoval, možno uviesť konkrétne rozhodnutia a kroky, ktorými vláda SR tieto oblasti posúva dopredu,“ uviedol Fico s tým, že o týchto aj ďalších opatreniach sú členovia vlády pripravení s prezidentom hovoriť s cieľom, aby medzi vládou a prezidentom pokračovala konštruktívna spolupráca.

Správu o stave republiky predniesol prezident Kiska v parlamente vo štvrtok o 10:00. Venoval sa v nej zdravotníctvu, regionálnym rozdielom, školstvu, spravodlivosti, súdnictvu a zahraničnej politike.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #správa o stave republiky