Rusi sa chcú so Slovenskom radiť o legislatíve v zdravotníctve

Rusko potrebuje slovenské rady pri prijímaní legislatívy v oblasti zdravotníctva. Ako povedal poslanec ruskej Štátnej dumy Alexander Petrov, v Rusku sa totiž mení zákonodarstvo v zdravotníctve.

29.06.2015 11:29
debata (22)

Slovákov chcú pozvať ako expertov. „Konzultovali sme viaceré zákony, ktoré sa prijímajú na Slovensku i v Rusku. Dohodli sme sa na konzultáciách pri prijímaní niektorých zákonov. Takéto konzultácie s tými, ktorí majú už prijaté zákony, považujeme za dôležité,“ povedal Petrov.

Petrov vedie v ruskom parlamente skupinu rusko-slovenského priateľstva. Chce ju rozšíriť o ďalších členov. „Chceme rozšíriť skupinu priateľstva. V Rusku je dvojkomorový parlament. Chceme, aby v skupine priateľstva bolo aj niekoľko senátorov, členov hornej komory parlamentu. Slovenský parlament s tým súhlasil. Na budúce už príde na Slovensko zmiešaná skupina,“ vysvetlil.

Rusko chce podľa Petrova spolupracovať so Slovenskom nielen v energetike, ale aj v iných projektoch. „Pre nás je veľmi dôležité partnerstvo vo vede, v programe pre mládež. Preto chceme rozvíjať túto spoluprácu na rôznych úrovniach. V roku 2014 sme plánovali, že do Ruska príde zo Slovenska študovať 110 študentov. Táto kvóta sa však nenaplnila. Myslím, že sme spravili niekde chybu,“ konštatoval s tým, že Rusko chce, aby slovenskí študenti mohli prísť študovať na ruské univerzity. Podľa neho sa veľmi málo zaoberáme projektom slovanstva. „Sme Slovania. Nie je nič zlé na tom, keď Slovania medzi sebou komunikujú,“ dodal poslanec ruskej Štátnej dumy.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #zdravotníctvo #legislatíva