Langerová cvičiť nechodí, skáče na koncerte

Česká speváčka Aneta Langerová tvrdí, že nepotrebuje chodiť do posilňovne. Úplne jej totiž stačí, keď sa "vyblázni" na koncertoch, kde nielen spieva a hrá na gitare, basgitare a klavíri, ale aj tancuje a skáče.

18.11.2007 09:00
Aneta Langerová Foto:
Aneta Langerová zaspievala naživo Skvělej nápad a stala sa zlatou Českou slávicou.
debata

„Ja si myslím, že tie koncerty sami o sebe stačia, je to také príma cvičenie vrátane tých skúšok,“ povedala nedávno v Bratislave hudobníčka, ktorej vystúpenie trvá takmer dve hodiny. „Mňa to veľmi nabíja, nie je to strata energie. To hopsanie, skákanie, lietanie, je to veľmi povzbudzujúce, človeka to veľmi oslobodí, uvoľní,“ popísala svoje pocity speváčka, ktorá 26. novembra oslávi 21. narodeniny.

Počas vystúpenia vraj vôbec necíti únavu, ale naopak chuť doviesť ho až do konca a ľuďom dať všetko, čo očakávajú. Po svojom turné sa určite nudiť nebude, keďže si práve dokončuje školu. Relaxuje však rada aj pri knižkách, jej najobľúbenejšou je kultový Alchymista brazílskeho autora Paola Coelha.

Langerová naposledy v bratislavskom PKO pred 1200 fanúšikmi zakončila svoje jesenné koncertné turné k najnovšiemu albumu Dotyk. Prvú českú SuperStar mrzelo, že prvýkrát v živote musela zrušiť dva koncerty a to v Banskej Bystrici a Košiciach. Do hál sa totiž nepredalo dosť lístkov a do menších priestorov by sa zase nezmestila šou.

Speváčku to však neznechutilo. Ráta s tým, že do oboch miest ešte príde. Na druhej strane tiež priznala, že nová platňa Dotyk už nie je úplne pre všetkých ako prvý album Spousta andělů. „Tá doska nie je masová, ako tá prvá, takže sa musíme viac snažiť dostať ju k ľuďom. Ale je to pre mňa prvé dieťa naozajstné, je to z veľkej časti moje dielo, takže je citlivejšie než tá prvá doska,“ vysvetlila.

Langerovej prvé CD bolo naopak nabité komerčne úspešnými hitmi ako Hříšná těla, křídla motýlí a Voda živá. Tie speváčku katapultovali na špičku českých, ale aj slovenských hitparád.

debata chyba